Ambassade van België in de Republiek Korea

België in de Republiek Korea

Welkom op onze website!

 

 

BERICHT VAN DE AMBASSADEUR

 

François Bontemps

Beste Belgische en Koreaanse vrienden,

Samen met mijn echtgenote ben ik verheugd om in een geest van dienst terug te keren naar Korea, een land waar we van houden, om het partnerschap tussen onze twee landen te verbreden en te verdiepen. Laten we proberen bij elkaar te blijven in een avontuur van vriendschap dat zijn bron ontleent aan een lange geschiedenis en solide fundamenten. Van onze kant zullen we proberen sterk en verenigd genoeg te zijn om door crisissen te navigeren, gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken en onze fouten te verbeteren; alert en attent genoeg om gedeelde kansen te ontdekken en te ontwikkelen. In de hoop je onderweg persoonlijk te ontmoeten, wil ik je bij voorbaat bedanken voor uw steun en wens ik je het allerbeste.

François Bontemps

September 2021

REIZEN NAAR BELGIË

Voor een verblijf van minder dan 3 maanden, kunnen Koreanen zonder visum naar België reizen. Er zijn momenteel geen Covid-beperkingen voor reizigers die naar België gaan.

Voor vragen over Belgische visum kun u ons contacteren via e-mail op: consular.seoul@diplobel.fed.be

REIZEN NAAR KOREA

Vanaf 1 april 2023 tot en met 31 december 2024 zijn Belgen die naar Korea wensen te reizen tijdelijk vrijgesteld van de plicht om een elektronische reistoestemming voor Korea (K-ETA) aan te vragen. Meer informatie hier.

Reizigers die Korea voor vakantie of voor zakenreis bezoeken, kunnen de Ambassade op de hoogte brengen van hun reis via www.travellersonline.diplomatie.be. Het wordt aanbevolen om uw gegevens (zoals uw huidige COVID-symptomen) voor uw vertrek in het registratiesysteem van de Koreaanse autoriteiten (Q-Code) in te voeren, om uw wachttijd bij de immigratiecontrole te verkorten.

Voor alle vragen in verband met het Coronavirus, kunnen reizigers in Korea contact opnemen met het nummer 1339. (Optie 5 verbindt u door met een vertaaldienst voor een dienstverlening in het Engels). Op de website van het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en preventie kan u de laatste stand van zaken raadplegen:  https://www.kdca.go.kr/

 Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.seoul@diplobel.fed.be of telefonisch op +82 (0)2 749 0381. Volg ons op Facebook en lees aandachtig het reisadvies.

U bent een Belg die onlangs naar de Republiek Korea is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Seoul? U reist als toerist door de Republiek Korea en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in de Republiek Korea gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

11 jul

De VN-Mensenrechtenraad in Genève heeft vandaag een nieuwe resolutie van België aangenomen over de bestrijding van technologie gefaciliteerd gendergerelateerd geweld.

11 jul

België is uitermate verontrust door de conclusies van het eindrapport van de Expertengroep van de Verenigde Naties inzake de Democratische Republiek Congo (DRC).

08 jul

Met 0,7% haalt België in juni 2024 haar beste resultaat voor het omzettingstekort in de voorbije tien jaar. Ze landt hiermee onder de EU-maximumnorm van 1%. In het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de EU werden aanzienlijke inspanningen geleverd om Europese richtlijnen correct, tijdig en volledig om te zetten in Belgische wetgeving. Deze inhaalbeweging heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen.

04 jul

Een gesprek met Ariadne Petridis, Permanente Vertegenwoordigster van België bij de NAVO.

02 jul

Het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de EU liep af op 30 juni. Mede door de zeer goede samenwerking tussen alle betrokken overheidsdiensten was het een succesvol semester. Hierbij sommen we de belangrijkste verwezenlijkingen van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op.